2012. június 4., hétfő

Tavasz Rómában

Tudjátok vannak olyan filmek, amelyeknek elég csupán a címét meghallani és azonnal olthatatlan vágyat kezdünk érezni, hogy mihamarabb leülhessünk és megnézhessük egy teliholdas éjszakán. A "Tavasz Rómában" tökéletes példája ennek. Olyan a címe, amibe egészen egyszerűen bele lehet harapni, érezni lehet az illatát és még el sem kezdődött a film, de már szinte benne élünk. Ilyen a "Napsütötte Toszkána" is, amit már akkor nagyon szerettem mikor még csak a címét hallottam. Nem tudtam, hogy ki játszik benne, hogy miről szól csak annyit, hogy szerelmes lettem bele a címe alapján. Hogy még egy ilyen fajta filmet említsek, amit viszont még nem volt alkalmam meglesni az az " Ízek, Imák, Szerelmek". Az ajánlója és a trailer alapján szintén jó lehet. ....és, hogy mi a közös ebben a három filmben? Hogy mind a három Olaszországban játszódik, vagy érinti azt.
Van valami ebben az országban, ám a pizzákon, a karneválon, Gagán és egy alig 1 éves elfuserált olasz nyelvtanuláson (:D) kívül, különösebb vonzalmam soha nem volt az olaszokkal kapcsolatban. Ám mégis találni bennük vonzó tulajdonságokat. A drámaiasság, előkelőség, piperkőcség és az ebből adódó tökéletes stílusérzék. Tudják, hogy hogyan élvezzék az életet és profi módon égetik a gyertya mindkét végét...teszik mindezt azzal a heves és vad olasz mentalitással.
Nos mind ezt a páratlan életérzést mutatja be a "Tavasz Rómában" című film is, amit teljes véletlenségből láttam a minap. Helen Mirren csodálatosat alakít ebben a művészien magával ragadó drámában. Aki szereti a dívás, színházas, szerelmes-romantikus, drámai, olaszos és vörösboros művészi filmeket, annak kötelező látnia. Vannak itt szebbnél szebb tájak, jóképű olasz pasik ... ebből következvén romantika, megannyi csók és szerelem, ármány, csalódás, könnyek és dráma.
Ennek ellenére ne egy nehezen emészthető, brokátba borított filmre gondoljunk. Az egészet átlengi valami könnyed, felszabadult és légies életfelfogás, hangulat, amitől élvezet lesz nézni és garantáltan a képernyőre szegezi az ember figyelmét.

"A nemrég megözvegyült, valaha híres Broadway-sztár Karen Stone Rómába költözik, hogy új életet kezdjen. Igen költséges éjszakának ígérkezik az alkalom, amikor bemutatják Paolónak, aki nagyon szereti a szép, drága ruhákat, és a magányos, gazdag asszonyokat. Bár tudatában van a férfi céljainak, Mrs. Stone reménytelenül és menthetetlenül szerelmes lesz." - port.hu

Az IMDB-n egy csodálatos 6.3-as pontszámmal értékelték a kedves nézők, ami szerintem is aránylag megfelelő arány. - és ahogy ismerjük az oldalt, a 6.3 az nem rossz főleg tekintve, hogy Helenen kívül más nagyobb név nem is nagyon jelenik meg a színészgárdában. (legalább is nekem)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése