2011. december 6., kedd

Love You Like A Love Song

Britney Spears, Christina Aguilera, Backstreet Boys, *N Sync, Shakira, JLo, Beyoncé, Jessica Simpson, Billie Piper, Mandy Moore és még sorolhatnám azon énekesek, énekesnők és zenekarok nevét akik szerves részei voltak a tinédzser éveinknek. Azoknak mond ez a legtöbbet akik most tapossák húszas éveiket. Britney berobbant a köztudatba és mindenkit levett a lábáról kislányos bájával, merész öltözködésével, dinamikus táncmozdulataival, érdekes hangjával és hibát nem tűrő profi előadásaival, videóival. Az újítás nagy mestere volt ő. Aztán ott volt Christina aki kieresztette a szellemet a palackjából,valamiért mégis mindig csak Britney után kullogott a ranglistákon, de csak talán mert nem rendelkezett szexi és lenyűgöző testi adottságokkal, továbbá tánctudását sem villogtatta túlságosan gyakran, ám hangjával kétségtelenül bármikor kenterbe verte vetélytársnőjét. A Backstreet Boys sármos fickói már egy kacsintással meggyőzték a tinilányokat, hogy csak őket szeressék. Az *N Sync szépfiúi, Justinnal az élükön maguk voltak a megtestesült "anyuci kedvencei" és a hormonoktól túltengő leányzók százezrei adták volna bugyijukat a fiúbanda bármely tagjának. Ezek voltak a szép 90-es, 2000-es évek, amelyek számomra nagyon meghatározóak voltak és sok szép emlékem fűződik hozzájuk. Iskolai bulik, régi barátok, események és maga az életérzés. Ezért is sírom a mai napig vissza a régi popzenét mert bevallom nagyon nehezen találom a helyem ebben az új, felgyorsult, eldiszkósított és robothangú világban. Pár hónappal ezelőtt viszont egy videóklip láttán megdobbant a szívem. Selena Gomez nagysikerű Love You Like A Love Song című dalához készült videó volt, amely visszarepített a tini éveimbe. Azt hittem csak káprázik a szemem. És bár zenei alapként dubstep-et használtak (ami manapság nagy divatnak örvend) ne vessük Selena szemére, azért csak 2011-et írunk. Mégis azt a tipikus 90-es évekbeli popzene hatást kelti a sok elfajzott géphangú énekesek muzsikái között.

Selena az új Britney?(!)
Justin Bieber az új Justin Timberlake?(!)

Sokan eme kérdések vagy kijelentések hallatán felháborodva verik a mellüket, hogy de hát a Britney nyomába senki nem érhet, meg a Justin is pótolhatatlan.
Megjegyzem az új "Disney sztárocskák" akik  felett sok az előítélet sokszor sokkal muzikálisabb és minőségibb zenét prezentálnak mint bármelyik "felkapaszkodott" társuk. A tehetségük lenne az utolsó amiben kételkednék, számomra Miley, Selena, Demi, a Jonas tesók, High School Musical stb, mind bebizonyították már, hogy nem csak a két szép szemükért nyertek felvételt a Disney stúdióba. Náluk mindenki kőkeményen tehetséges, tud táncolni, énekelni, előadni, színészkedni sőt dalszöveget írni vagy zenét szerezni, de azt olyan minőségben mint a 20 éve az iparban lévő profik, sőt. Ráadásul szerintem egyikőjük sem pocskondiázta még a nagy "öregeket", hiszen valamelyest még rajtuk nőttek fel és ők a példaképeik. Gyerünk emberek hátrább az agarakkal, ha pedig ilyen nagy a mellényünk akkor tessék a régi "öregeket" kivárni míg családot alapítanak, élik egy picit az életüket és megkövetelni tőlük, hogy álljanak vissza tisztességesen a zeneiparba. Sajnos az utóbbi időben mindegyik egyre csak darabjaira hullik szét, de ez már egy másik téma...


Milyen érdekes, hogy Selena és Justin egy párt alkot a való életben is, pont mint annó a Britney-Justin álompár. A történelem megismétli önmagát? Ki tudja.

Tudjátok mit? Tökéletesen egyetértek azzal, hogy Britney és Justin csak egy van és, hogy pótolhatatlanok.
Viszont az is biztos, hogy Selena a mai tinik Britney-je, Justin Bieber pedig Timberlake mai megfelelője, és sajnos vagy nem sajnos de jelenleg ők uralkodnak. Mi ebben a rossz? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése