2011. november 15., kedd

Zuhair Murad

Lányok! Szemeket ide szegezni! Most olyan ruhákat fogok nektek bemutatni amelyekről szinte 100%-ig állítom, hogy minden nő térde beleremeg ha meglátja. A nyaram azzal telt, hogy inspirációt keressek a vizsgamunkámhoz. A cél a közel-, illetve távol-kelet volt. Eleinte úgy indultam neki, hogy biztos nagyon sok kommersz divattervezővel fogok "megismerkedni" és így utólag elárulhatom, hogy óriásit tévedtem. A keleti divatot pont ugyanaz jellemzi mint a zenéjüket és úgy általában az egész kultúrát. Díszítettség, csillogás, merészség, mesevilág, elegancia, könnyedség, tökéletesség, profizmus, mind ez megspékelve azzal az igazi orientális giccsel. Ráadásul ezt úgy tudják tálalni, hogy az embernek kedve lenne beleharapni. Nem kelti a gagyi, hanyag és kidolgozatlan hatást. Mi az, hogy? Némely tervező olyan kifinomultsággal dolgozik, hogy azt egy "fhranchia" orrát fennhordó divatház is megirigyelné. Az haute couture virágzik és imádnak a kultúrájuknak megfelelő ruhákat tervezni és ezáltal mindig ragaszkodni fognak a jó öreg luxury-hez.

 Ilyen Zuhair Murad is, libanoni divattervező.

Alexander McQueen (akit azt hiszem senkinek nem kell bemutatnom) után ő az egyetlen tervező akinek munkásságát ha kell meg tudom könnyezni. Imád mesebeli, képzeletbeli megrendelőknek dolgozni. Így tervezett már ruhát egyiptomi hercegnők és görög istennők számára is. Hát nem mesés? :) Azt hiszem az ő esetében szavakkal nem lehet kifejezni a látványt.

Megjegyzés: A videó elején rögtön a második modell Srej Zsófi, picit később 3:25-nél feltűnő lány a testszínű kiskosztümben pedig Palvin Barbi (az egyik személyes kedvencem), akikre illik nagyon büszkének lenni, hiszen a ma létező legnagyobb divatházak kapadoznak értük. Srej Zsófi többek között dolgozott már együtt például Tim Burtonnel is egy Harper's Bazaar fotósorozat erejéig.

 Ám itt korántsem merül ki a sor... még van pár modellünk aki szerencsére sokra vitte a divatszakmában.

1 megjegyzés:

  1. hmm nagyon szép ruhák.. és aranyos bácsi :D ..persze nekem az utolsó három tetszik a legjobban (az utó vonulásnál) a lóbálósak, na meg az a menyasszonyi rucc.. tyűű lélegzetelállító a hatás

    VálaszTörlés