2012. szeptember 16., vasárnap

Jodhaa Akbar

Chamatkar akart lenni, Agneepath-tá vált és Jodhaa Akbar lett belőle. Mármint az egyik estém, nem is olyan régen. Végül még is az utóbbi győzött, hiszen már rég meg akartam nézni, ami maga volt a felüdülés. Hiányzott már egy ilyesfajta film atmoszférája. 3 féle csoportba szoktam ugyan is elkülöníteni a bwood filmeket. Az első csoport az ilyen és ehhez hasonló történelmi témákat feldolgozók, a második csoport a nem történelmi de a hindu hagyományokat és az egész indiai életérzést csodálattal közvetítő mondhatni tradicionális filmek és végezetül a modern bwood filmek, amiknek esetenként csak a szereplők nevei miatt van bármiféle vonatkozása is Indiához. 
Nem árulok el nagy titkot, hogy a kedvenc csoportom az első és a második. ...és a Jodhaa Akbar is ide tartozik. Pontosabban az elsőbe. Csak ódákban lehet róla beszélni. A történet a tálalás, a zenék és a szereplők, minden tökéletes. Éppen azon gondolkoztam, hogy talán kezdi számomra felérni a Devdas szintjét - azt meg tudjátok, hogy milyen magasra szoktam magasztalni. Aishwarya valamiért itt bájosabb volt mint valaha és Hrithik oldalán kötelezően tökéletes párost alakítanak, ez már egyértelmű. A történet felemelő és példamutató értékeket közvetít. 
A zenék egyszerűen csodálatosak. A látvány ... igen a látvány. Na az ... áhhh... egyszerűen ezt nem lehet leírni szavakban. Ezt a filmet látni kell! Nem éreztem vontatottságot, és bátran ajánlom akár nem bwood fanoknak is. Jó kezdés lehet egy esetleges Bollywood szerelemhez. Mert ez az. Amit átélhetsz a hét minden napján, és olyan életérzést ragaszt rád, amitől szárnyakra kapsz a mindennapokban. Eskü, ez így van.

A hatalom megszerzéséről, a vallások találkozásáról, a toleranciáról, férfi és nő közötti tiszteletről, szerelemről, bizalomról és becsületességről. Olykor azonban a rossz is közbeszól.
Ráadásul a film vége olyan szépen meg lett oldva, hogy az ember nem akar spontán öngyilkosságot elkövetni a bánatos befejezés miatt. Mert nincs is bánatos befejezés. Vagy igen? Ezt már csak akkor tudhatod meg, ha megnézed a filmet! Kellemes 3 órát Bollywoodban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése